De Praathoek

Team

Maak kennis met Stefanie, Cynthia, Joyce, Liselotte, Hanne, Lieza, Ilse, Veerle en Suzanne!

Stefanie Farrow

Als bezielster van de Praathoek, Stefanie Farrow, ben ik psychologe en logopediste. Ik deel ook graag mijn eigen kijk op De Praathoek praat.

Ik wou met de Praathoek een plaats creëren waar mensen kunnen ontvangen worden in een warme omgeving. In de Praathoek geloven we dat er alle vormen van therapie mogelijk zijn en dat iedereen zichzelf bij zijn/haar therapeut moet kunnen uitdrukken.

Want praten is niet altijd praten. Soms is het tekenen, huilen, zwijgen, ruzie maken, roepen, dansen…en in de Praathoek willen we daar ruimte voor maken.

In mijn werk als psychologe met kinderen, jongeren en volwassenen, geloof ik in de sterkte van de therapeutische relatie en het oprecht zij aan zij werken.

Ik geef ook logopedie vanuit een breed en genuanceerd kindbeeld.

Het is mijn hoop dat mensen naar de Praathoek kunnen komen om zich gehoord en gerespecteerd te voelen en trek dit ook dagelijks door in mijn werk.

Maak een afspraak met Stefanie

Joyce Hardy

Ik ben seksuoloog van opleiding (KU Leuven) en heb een passie voor mens en seksualiteit. Hoewel seks en relaties zich in de taboesfeer bevinden, probeer ik elk aspect bespreekbaar en tastbaar te maken.

Seksualiteit is breed en kent geen leeftijd. Ik verwelkom dan ook graag iedereen, met welke bezorgdheid ook! Samen zoeken we een weg vooruit! We starten met een kennismakingsgesprek. Daarna zullen we samen proberen uit te zoeken, hoe we seksualiteit en relaties opnieuw een mooie plek in jouw leven kunnen geven!  Je kan zowel individueel als met jouw partner bij mij terecht. Meer info over seksuologie.

Maak een afspraak met Joyce

Cynthia Tally

Mijn naam is Cynthia, mama van 2 meisjes, mindfulness trainer, hoogsensitiviteits adviseur (hsp), hypnose en energetische therapeut voor zowel kindjes als volwassenen.
We leven in een rush maatschappij waar je amper nog op adem kan komen. Zelfs in de vakantie plannen we alles vol en eenmaal deze voorbij is, duwen we terug op het gaspedaal. Overal rond ons zijn er prikkels, felle kleuren, geuren -en geluiden. We zijn altijd bereikbaar, we staan altijd op ‘ON’. Vaak beseffen we niet dat we al jaren over onze limieten gaan, op adrealine leven, op ons ‘tandvlees’ zitten. Fysiek kan je lijf alles aan maar plots begint het tegen te strubbelen en staan de ‘to-do lijstjes’ in je hoofd niet meer stil. We leunen tegen burn-outs, hyperventilatie, paniek -en angstaanvallen en depressies aan. Daarboven krijgen neurodiverse mensen zoals mij (hsp, adhd, autisme, hoogbegaafdheid) een extra overload aan prikkels binnen, waardoor overprikkeling vaker om de hoek staat te loeren

Lees meer over Cynthia

'Samen aan de slag gaan op een positieve manier is mijn manier van werken.'
- Liselotte Vandenberghe

Liselotte Vandenberghe

Ik ben Liselotte, logopediste en kindercoach. Ik ben 27 jaar en heb al meer dan 6 jaar werkervaring. Als kindercoach en logopediste vind ik het belangrijk dat een kind zichzelf mag & kan zijn. Ik zie heel vaak kinderen die vastlopen op verschillende dingen, bv. angst om fouten te maken op een toets, angst dat ze niet leuk genoeg zijn, angst omtrent hun uiterlijk, …

We leven nu dan ook in een maatschappij waar er heel veel prikkels zijn en waarbij veel verwacht wordt. Ik leer met hen stil te staan en geef hun tips/tools hoe ze kunnen omgaan met de vele prikkels & verwachtingen, hoe ze dicht bij zichzelf kunnen blijven en hoe ze verder kunnen groeien en bloeien op hun eigen unieke manier.

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd en ben gespecialiseerd in coaching bij hooggevoelige & hoogbegaafde kinderen, systeemtherapie en traumatherapie. Ikzelf ben een warm persoon en positief persoon. Dit zal je wel merken als je bij mij een traject opstart. 

Maak een afspraak met Liselotte 

Hanne Demeulenaere

Ik ben Hanne, mama van 2 en een bezielde therapeut, ouder- en kindercoach met een groot hart voor het welbevinden van ouders en hun kinderen. Ik ondersteun ouders en kinderen om de weg naar zichzelf (terug) te vinden, want dat is voor mij de essentie voor een leven met meer geluk, voldoening, diepgang en innerlijke rust. 

 Je kan bij mij terecht voor opvoedingsondersteuning. Je bent welkom met alles, echt alles dat met het ouderschap of je kindje te maken heeft zoals:

 • hulp bij baby’s: huilen/ huilbaby’s, slapen, traumatische bevalling, …
 • gedragsmoeilijkheden
 • boosheid
 • agressie
 • faalangst
 • moeilijkheden op school
 • lastige emoties van ouder en/of kind
 • zindelijkheid
 • ...

Lees meer over Hanne

Ilse Becue

" In mijn gesprekken wil ik mensen op verhaal laten komen en hierbij een kritische gids zijn. Ik geloof dat elk mens de antwoorden tot verandering in zich draagt, maar dit niet steeds alleen kan vinden."

Als klinisch psycholoog (erkenningsnummer 782130350) en antropoloog interesseert zowel het innerlijke landschap als de sociaal-culturele achtergrond van een persoon mij. Ik wil dus aandacht schenken aan wie jij bent of wil worden en hoe ook jouw omgeving daarin een rol speelt. Je kan bij mij terecht als je even vastzit in je leven en dit graag eens in een veilige en neutrale omgeving wil onderzoeken.

 Maak een afspraak met Ilse

‘Als één iemand in het gezin lijdt, lijden we allemaal, iedereen moet dus aan het werk.'
- Lieza Vandeputte

Lieza Vandeputte

Je bent wie je bent door je omgeving, door de systemen waar je deel van uit maakt(e). Er is namelijk sprake van een continue, wederzijdse beïnvloeding. Wat we doen, denken, voelen of verwachten wordt meebepaald in de interacties die we hebben met belangrijke personen… Van daaruit gaan we met het ganse systeem, gezin aan de slag om terug een evenwicht te vinden. Je wordt echt gezien, beluisterd in je verlangens en behoeften. We zoeken samen hoe dit een plek kan vinden in het gezin en hoe jullie zich tegenover elkaar kunnen verhouden. Willen jullie als gezin terug een evenwicht vinden? Willen jullie zicht krijgen op dynamieken die spelen en hier bewust mee kunnen omgaan?

Je kan bij mij terecht voo:

 • Intakegesprek bij individuele therapie van je kind
 • Gezinsbegeleiding in vorm van gezinsgesprekken (met het ganse gezin)
 • Oudergesprekken
 • Gesprekken met broers/zussen
 • Begeleiding aan huis (gezinsgesprekken, oudergesprekken, gesprekken met broers en zussen)
 • Workshops met ouders in thema’s: (omgaan met gevoelens, gescheiden gezin, communicatie in een gezin, ondersteuningsmiddelen aanvragen,…)
 • Psycho educatie
 • Testings

Maak een afspraak met Lieza

 

Veerle Crombez

Mijn naam is Veerle, mama van 2 tieners, maatschappelijk werker en ik begeleid al ruim 15 jaar jongeren met autisme, gedrags- en emotionele problemen in het buitengewoon onderwijs. Vanuit mijn passie om met kinderen en jongeren te werken, startte ik de opleiding oplossingsgericht systeemtherapeut.

Ik werk in mijn begeleiding steeds op maat, aangepast aan jouw noden en behoeften.

Samen gaan we op zoek naar mogelijkheden en handvaten om tot verandering te kunnen komen. Vanuit een verbindende relatie stellen we haalbare realistische doelen op, rond zaken die momenteel moeilijk lopen. Met respect voor het verleden en de moeilijkheden verschuiven we onze blik naar de toekomst en naar alle sterktes die je in je leven bezit om je doelen te bereiken.

Maak een afspraak met Veerle

Suzanne Rooze

Ik ben Suzanne, een enthousiaste psychologe met een warm hart. Ik werk zowel met kinderen, jongeren als volwassenen.
De mens ontvangen, als unieke persoon met een verhaal dat beluisterd moet worden, is waarmee ik start. En hoe? Daar ben ik flexibel in, want ik geloof dat dit voor elke mens anders is.

Ik hoop een plek te bieden om te landen, zodat er gaandeweg een manier kan gevonden worden om de moeilijkheden die jij ervaart op jouw manier aan te pakken. Samen zoeken en uitvinden wat voor jou werkt, vormen belangrijke pijlers in mijn werk.

Ik vind mijn gelukjes in koffie, mijn rust in de natuur en mijn enthousiasme in menselijk contact.
Wees welkom en laten we samen op pad gaan.

 Maak een afspraak met Suzanne

 

Hermelien

Onze therapiehond Hermelien staat elke dag paraat! 

Pluspunten:

 • een hoge aaibaarheidsfactor
 • altijd open voor een dikke knuffel
 • 2 zachte bruine luisterende oortjes
 • Altijd vrolijk 

Kennismaken met Hermelien?
Ze komt je graag kwispelstaartend tegemoet. 

Logopedie

Logopedie

Wij helpen bij taal- en leerstoornissen en geven ook studiebegeleiding.

Meer info
Psychologie

Psychologie

We bieden therapie en ondersteuning voor kinderen en volwassenen.

Meer info
Seksuologie

Seksuologie

Vragen of bezorgdheden rond seksuologie? We luisteren naar jouw verhaal!

Meer info