De Praathoek

Hypnose

Fysieke en mentale ontspanning - Hypnotherapeut Cynthia Tally

We leren je lichaam in een fysieke ontspanning te gaan maar ook in een mentale ontspanning. We gaan samen op zoek naar de oorzaken van stress en leren via verschillende technieken hoe we deze kunnen aanpakken en reduceren. Door het leren veranderen van je denkwijze, gedrag en gewoontes, worden er nieuwe neurologische banen aangemaakt in het brein die veel effectiever werken en zorgen voor het verminderen van angst, paniek en stress.

Samen met sessies mindfulness (ontspanning), cognitieve gedragstherapie (bewust worden van je denkwijze, gedrag en aangeleerde gewoontes), NLP (leren werken met de zintuigen en je zenuwstelsel) en hypnotherapie (leren begrijpen en werken met je onderbewustzijn) gaan we voor een totaalaanpak om stress te reduceren en te elimineren, voor een gelukkiger en energiek leven.

Hypnotherapie is de snelste manier om te werken met je onderbewuste zodat angsten, fobie├źn en negatieve gedachten sneller kunnen aangepakt worden.
- Cynthia

Welke klachten?

Herken je één van onderstaande klachten, dan pakken we deze samen aan in combinatie met verschillende technieken zoals hypnose, mindfulness en cognitieve gedragstherapie:

Sneller vermoeid tijdens de dag, slaapproblemen, hyperventilatie, depressieve gedachten, vaak afgeleid en weinig focus, angst en paniek, uitgeblust, chronische vermoeidheid, auto-immuun ziektes, kortademig, hoogsensitief, moeilijk kunnen omgaan met neurodiversheid (adhd, autisme, hoogbegaafdheid), piekeren en overdenken, neerslachtig, overweldigd voelen, prikkelbaar, people pleasen, moeilijk grenzen kunnen stellen, workaholic, jezelf isoleren, neerslachtig, defensief, controle willen houden en zo verder...

Aanbod

 • Aanbod hypnose voor kinderen (vanaf 7 jaar) (versterken van het zelfbeeld, ontwikkeling en draagkracht)
 • Aanbod hypnose voor tieners (reduceren van angsten, verhogen zelfbeeld en hulp in identiteit vorming)
 • Aanbod hypnose voor volwassenen ( Meer energiek en productief, rust en vrijheid)
 • Aanbod hypnose sporters (Meer concentratie, faalangst, zelfvertrouwen)

 

Vaak gestelde vragen?


Hoeveel kost een hypnose sessie?

Een sessie kost 75€/uur ( + 10 € als de sessie uitloopt tot max 30 min)
Meestal zijn 2 of 3 sessies voldoende, afhankelijk van de problematiek. (Eerste sessie is een intake sessie om de problematiek in kaart te kunnen brengen)
Wens je nog verder langs te komen na 3 sessies, dan daalt de prijs naar 70€/uur.

Is hypnose gevaarlijk?

Nee, hypnose bestaat al heel lang en er worden zorgvuldig suggesties gegeven in het onderbewuste zodat er geen nadelige informatie achterblijft of wordt geprogrammeerd. Hypnose die u kent van op televisie of in shows, zijn voornamelijk gebasseerd op het show & eventgehalte. Met onze hypnose zijn we uitsluitend bezig met uw welzijn en zal u geen negatieve effecten ervaren.


Kan ik zomaar in hypnose gaan?

Iedereen bevindt zich meerdere malen per dag in een hypnose staat. In de sessies gaan we verdere informatie geven van hoe dit tot uiting komt en hoe je jezelf erin gaat herkennen. Hypnose werkt voor veel mensen want het is een natuurlijk proces van ons brein.

Hypnose wordt afgeraden voor mensen met een laag IQ, personen onder zware medicatie of voor personen die moeite hebben om zich te kunnen ontspannen. Voor mensen die zich moeilijk kunnen ontspannen, gaan we eerst aan de slag met mindfulness, zodat men kan leren hoe je in een natuurlijke fysieke en mentale ontspanning kan gaan. Daarna kan je het positief effect ervaren van hypnose.

 

Ethische code Cynthia Tally - Hypnotherapeut

Alle gegeven informatie tijdens een consultatie blijft strikt vertrouwelijk tussen therapeut en cliënt.

 • Het welzijn van de cliënt staat steeds centraal.
 • De vrije keuze van de cliënt staat steeds voorop en wordt altijd gerespecteerd.
 • (Facultatief)
  Ik distantieer mij volledig van showhypnose of toneelhypnose.
 • Er zal geen hypnose worden verricht wanneer uit het gedrag, voorkomen of gegeven antwoorden van de cliënt blijkt dat hij geholpen zou moeten worden door een arts, psychiater of psycholoog. In een dergelijk geval zal hypnotherapie alleen worden toegepast na onderzoek en toestemming van die arts.
 • Hypnotherapie wordt enkel toegepast binnen de werkvelden waarvoor ik ben opgeleid.
 • Als hypnotherapeut ben ik niet gemachtigd om diagnoses te stellen of medische handelingen te verrichten.
 • Hypnotherapie kan nooit een vervanging zijn van noodzakelijke geneeskundige zorgen en/of ingrepen of professionele psychologische begeleiding. Het kan wel een verantwoorde aanvulling zijn.

 
Maak een afspraak met Cynthia

Logopedie

Logopedie

Wij helpen bij taal- en leerstoornissen en geven ook studiebegeleiding.

Meer info
Psychologie

Psychologie

We bieden therapie en ondersteuning voor kinderen en volwassenen.

Meer info
Seksuologie

Seksuologie

Vragen of bezorgdheden rond seksuologie? We luisteren naar jouw verhaal!

Meer info